woensdag 15 augustus 2012

Op bezoek bij June geweest

Weer in Heelsum geweest om te kijken hoe het met June gaat. Nou, die ziet er prima uit!
Het was prachtig om het hele nest te zien rennen door de woonkamer. De moeder laat ze al wat vaker alleen maar zodra er weer een kitten bij haar in de buurt komt begint ze direct het af te likken. Zo lief!
Onderweg kwamen we er achter dat we geen camera bij ons hadden, lekker stom zeg. Dus met telefoon geprobeerd maar is niet veel geworden. June wilde ook helemaal niet stil komen zitten maar juist rondrennen en spelen. Het is nu dus wachten op weer foto's van de fokker.

Er was nog een heel mooi katertje bij, onze Jessica was gelijk verliefd. Hij was als enige spotted met een heel leuk koppie. Mocht iemand nog op zoek zijn.........

Britt is 2 jaar geworden op 10 augustus. Ze is nu een volgroeide... ( beetje te, misschien) poes, die veel slaapt en overal bij wil zijn. Wat zal haar leventje gaan veranderen als er straks zo'n springer bijkomt. Zal wel even wennen zijn.
De kamer is bijna klaar en heb inmiddels al wat spulletjes aan geschaft. Een heerlijk kussen en nieuwe voerbakjes. Deze week ook even naar een adres om een krabton en misschien wel iets leuks van een huisje of zo te kopen.

Morgen gaan Britt en ik naar de dierenarts voor haar entingen. Omdat de dierenarts die we nu hebben nogal veel wisseling heeft van personeel, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe arts. Heb deze al uitgebreid gesproken aan de telefoon en morgen praten we verder. Hij heeft meerder cattery's in zijn kliniek dus in ieder geval ervaring. Ook gaf hij aan dat als er een poes moet bevallen hij zijn mobiele nummer geeft zodat hij klaar staat voor als het nodig mocht zijn. Hierdoor hoef je dan niet naar een spoednummer te bellen en een andere arts te zoeken mocht het in het weekend of s'avonds zijn. Dat bevalt me wel dus morgen op bezoek.

De catterynaam is gevonden maar nu nog aanmelden en kijken of het wordt goedgekeurd. Daarvoor moet je je aanmelden bij een kattenvereniging en dat is ook weer een zoektocht op zich. Mijn voorkeur gaat uit naar Mundikat of Felikat. Van de laatste ben ik al wel abonnee geworden van de  rasclub. Het aanvragen van de catterynaam duurt ook weer een tijd dus ga ik dat begin volgende week regelen.

Sophie, de kitten van mijn zus is inmiddels ook bij hen komen wonen. Uiteraard ben ik langs geweest om haar te bewonderen. Heerlijk relaxed lag ze op de bank naast het bezoek. Ze was duidelijk aan haar slaapje toe. Deed me weer veel aan onze Britt denken. Uiteraard omdat ze ook een blue British is maar ook het relaxte wat ze heeft herken ik hierin.

Wat dat betreft lijkt June me meer een Tante Bet met een heel ander karakter. Alhoewel dat natuurlijk niet goed te beoordelen is, omdat ze met het hele nest even lekker los kon spelen.


2 opmerkingen:

 1. Oh, dat doet me denken aan vorig jaar, toen wij Joep gingen halen. Gisteren ben ik met hem ook naar de dierenarts geweest voor de volgende spuit. Hij was een mooie kerel van nu 5.25 kg. En met 2 jaar zijn ze pas echt volgroeid hé. Oh, ik vind het zo leuk al die kleintjes....
  Sophie is ook een plaatje.

  Fijne dag, Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stom he dat ik zo slim was om mijn foto toestel te vergeten!
  En inderdaad.. wat was ik verliefd op dat leuke katertje.
  Maarja.. kan niet aan de gang blijven.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen